Reneedehaas » Specials » Varianten recepten
Reneedehaas: Informatie van A tot Z

Recepten: per onderwerp drie heerlijke varianten

Deze special bevat artikelen welke ieder drie varianten recepten bevatten. Ze hebben per artikel dezelfde soort bereiding, hetzelfde hoofdingrediënt of komen uit dezelfde keuken.

Overeenkomsten recepten

Soort bereiding

Hiermee wordt bedoeld de manier waarop en met behulp waarvan wordt gekookt. Denk hierbij aan eenpansgerechten, stoven of stomen, ovengerechten, suddergerechten of salades.

Hetzelfde hoofdingrediënt

Hierbij gaat het om het belangrijkste, of meest aanwezige ingrediënt van het gerecht. Zo kan het gaan om vegetarische gerechten, kip gerechten of pastagerechten.

Soort keuken

Hier gaat het om waar het gerecht vandaan komt. Denk bijvoorbeeld aan de mediterraanse keuken, de Mexicaanse of de Oostenrijkse.

Milieuoverwegingen

Probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van biologische en duurzame producten. Dit vanwege de huidige klimaatverandering, d milieuproblemen, en het dierenwelzijn. Bij veel producten is al een verandering in prijs zichtbaar: veel biologische of duurzame producten kosten al niet, of niet veel meer dan de 'gewone' producten. Wanneer het gaat om vlees is dit verschil nog wel goed zichtbaar, met name wanneer het gaat om kip. Ik beveel dan aan om bijvoorbeeld 2 keer per week vegetarisch te eten, minder kip in het gerecht te doen dan dat in het recept staat, of 'beter leven' kip te kopen. Een betere wereld begint bij jezelf.

Veel kookplezier!

Drie snelle suddergerechten uit Noord-Frankrijk

Deze drie Noord-Franse gerechten zijn kerstdiner waardig en simpel om te maken. Als je het 's ochtends maakt en 's avonds opwarmt hebben de smaken de hele dag kunnen intrekken zoals ook veel gedaan wo…

Drie lekkere kiprecepten met weinig vet

Hieronder staan drie recepten beschreven die je als lunch en/of avondeten kunt nuttigen. Ze bevatten kip, wat zorgt voor de benodigde eiwitten, en bevatten weinig vet; goed voor de lijn dus! Je krijgt…

Drie keer snelle tapas met feta/geitenkaas

Bezoek, een feestje of gewoon lekkere gezellige trek? Deze tapas met kaas zijn goed voor iedere gelegenheid. Ze zijn makkelijk te bereiden, ruiken heerlijk en zien er mooi uit: het oog wil immers ook…

Drie keer Mexicaanse empanada's

Mexicaanse empanada's zijn gevulde bladerdeeg driehoekjes. De vulling kan variëren van zacht naar pittig, en van vol vlees tot vegetarisch. Hieronder staan drie verschillende vullingen voor Mexicaanse…
Gepubliceerd door Reneedehaas op 25-02-2014, laatst gewijzigd op 13-04-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!